Küresel bir problem olan COVID-19 salgını nedeniyle 2019-2020 öğretim yılının mart ayında tüm eğitim öğretim faaliyetleri online eğitim uzaktan eğitim aracılığıyla yürütülmeye başlanmıştır.

Online öğrenim sürecinde öğrenme ve öğretme süreçleri üç farklı model ile yürütülmektedir.

• Eş Zamanlı (senkron) Model
  • Ayrı Zamanlı (asenkron) Model
  •  Karma Model

Tarsus SEV Ortaokulu olarak, uzaktan eğitimimize, eş zamanlı model ile ilerlemektedir. Bu süreçte öğrenci yaş grubu özellikleri, dikkat süresi, duygusal ihtiyaçları göz önüne alarak, özellikle öğrencilerimizin ilgi ve motivasyonunu sürekli kılacak bir plan yapmaya özen göstermekteyiz.

Öğrencilerden Yeni konuları öğrenmeleri; öğrendiklerini uygulamaları, tartışmaları ve/veya hayata geçirmeleri; öğrenme ile ilgili bilgi ve becerilerini göstermeleri; yapılması istenen çalışmaları belirtilen süre içerisinde ve yönerge doğrultusunda teslim etmeleri beklenir. Öğrenme süreci ConnectED TSEV Platformu, Zoom, Sebit V-Cloud, Morpa Kampüs, Smartclass, Akıllı Testler, EBA, vb. gibi dijital medya araçları ile desteklenir.

Ölçme Değerlendirme

Uzaktan öğrenme modelinde, çoğunlukla süreç değerlendirme araçları kullanılır. Sınıf seviyesine ve branşa uygun olarak web tabanlı değerlendirme araçları (Kahoot, Padlet, Wordwall, Nearpod, Liveworksheets, Quizizz vb.), proje çalışmaları ve ödevler kullanılır. Sonuç odaklı değerlendirme için SEV Takip Sınavları (STS) ve deneme sınavları uygulanır. Öğrencilere not verilmesi aşamasında Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yönetmeliği uygulanır.