Okulumuzdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri öğrencilerin zihinsel, fiziksel, duygusal becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmelerini, çok yönlü bir kişilik kazanmalarını, kişisel sınırlarını genişletme konusunda cesur davranmalarını, kendileriyle ve ürettikleri çalışmalar ile gurur duymalarını sağlayacak ve onları bu konuda yüreklendirecek şekilde tasarlanmıştır. Okulumuzun felsefe ve hedeflerine uygun olarak öngördüğümüz öğrenci profilinde, öğrencilerimize sosyal beceriler, düşünme ve araştırma becerileri, iletişim ve özdenetim becerileri kazandırılması hedeflenmektedir.

Tarsus SEV İlköğretim Kurumlarında öğrenciler çeşitli kültür ve dillerin bir arada bulunduğu bir ortamda, zengin akademik ve ders dışı programlarla Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeden toplumsal, uluslar ve kültürler arası bilince sahip, çift dilli bireyler olarak yetişirler.

Okulumuzda öğrenim süreci, öğrenci merkezli ve beceri kazandırmaya yönelik planlanır ve olumlu bir öğrenme ortamı yaratılır. Öğrencilerin bilgiyi algılamanın yanında kalıcı kılmak adına bilgiyi yapılandırmalarına imkân tanıyacak öğretim metotları ve teknoloji olanakları kullanılarak ders planlamaları yapılır.