Özel Tarsus SEV Ortaokulu’na, her biri dünya vatandaşı olarak hayata katılacak olan öğrencilerin okuluna hoş geldiniz.

Okulumuz, Türkiye’deki en köklü eğitim tecrübesine sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) çatısı altında bulunan ve aynı zamanda 130 yılı geride bırakan Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) kardeş okuludur.

Özel Tarsus SEV Ortaokulu; güçlü akademik programı, çok yönlü sosyal aktiviteleri, toplumsal hizmet çalışmaları, donanımlı ve güçlü eğitim kadrosu, kurulan etkili öğrenci – okul –veli işbirliği çalışmaları ile akademik ve sosyal alanlardaki başarısını her yıl arttırarak sürdürmektedr. Uyguladığı uluslararası programlar, etkinlikler ve güçlü İngilizce eğitimiyle dünya standartlarında bir okuldur.

Tarsus SEV’de öğrencilerimiz; TAC’nin tarih kokan Stickler Binası ile hemen karşısında kurulan yeni ve modern binanın bulunduğu tam donanımlı kampüste eğitim görürler. Yabancı öğretmenlerle sürekli diyalog içinde oldukları, çift dilin kullanıldığı bir ortamda, güçlü akademik programın yanı sıra spor, kültür, sanat ve toplum hizmeti programlarıyla hayata hazırlanırlar.  İngilizce eğitiminde fark yaratan uygulamalarımızla, öğrencilerimiz yabancı ve Türk öğretmenlerimiz eşliğinde ikinci bir anadil edinmektedir. İngilizce yaratıcı drama, ISTA (Uluslararası Okullar Tiyatro Birliği) ve JMUN (Model Birleşmiş Milletler) kulüplerinde öğrencilerimiz dünya vatandaşı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Özgüvenli bireyler ve dünya vatandaşları yetiştirmek amacıyla uluslararası standartlarda eğitim veren okulumuz, eğitim kurumları arasında uluslararası bir otorite olan CIS(Council of International Schools - Uluslararası Okullar Konseyi) tarafından akredite edilmiştir. Akreditasyon, okulumuzda dünya üzerindeki pek çok okul tarafından kullanılan ortak eğitim ve öğretim programları doğrultusunda belirlenen beklentilerin karşılandığının ve her yıl bu beklentilerle ilgili geliştirici çalışmalar yürütüldüğünün ispatıdır.

Hızla globalleşen dünyada öğrencilerimizi kendine güvenen, sorumluluk sahibi, İngilizceye anadili gibi hakim, seçtiği ikinci yabancı dilde kendini etkili bir biçimde ifade edebilen, sorgulayan, eleştirel düşünebilen, çevreye, ülkesinin ve dünyanın sorunlarına duyarlı, yaşam boyu öğrenebilen dünya vatandaşları olduklarını görmek en büyük gururumuzdur.

Hepinize Tarsus SEV ailesine hoş geldiniz diyor, mutlu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum.

Ayfer Aydın

Tarsus SEV Ortaokul Müdürü