Almanca ve Fransızca derslerinde, öğrenciye öğrenilen bilgileri uygulama fırsatı sunan, öğrenmeyi eğlenceli ve kalıcı kılan eğitsel dil oyunları, kısa dramalar ve çeşitli projeler gerçekleştirilir. Öğrenciler kendi evlerini ve ailelerini video çekimleri ile sunarlar. Ayrıca bir gün boyunca neler yaptıklarını, hangi aktivitelerden hoşlandıklarını ve günün hangi saatlerinde bu aktiviteleri yaptıklarını, slayt gösterisinde kendi resimleriyle anlatırlar. Sınıf içinde düzenlenen kelime, dikte ve güzel okuma yarışmaları da öğrencilerin severek katıldığı etkinliklerdir.