• UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

Canlı Ders Modülü
    • Her sınıf seviyesinde dikkat, sıralama, muhakeme, yaratıcılık gibi PASS’e dayalı farklı bilişsel alanlarda öğrenci gelişimini destekleyecek ve öğrenme kapasitesini daha da geliştirecek olan düşündürücü, pekiştirici ve sorgulayıcı nitelikte etkinlikler içeren Öğrenme Performansını Geliştirme Çalışmaları modülü oluşturulmuştur.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE AKADEMİK YAŞANTI
    Salgın hastalıklar, doğal afetler gibi durumlarda TSEV Uzaktan Eğitim Programı uygulamaya alınır.
    Bu program, karma model üzerine tasarlanmıştır.
    • Eş zamanlı (senkron) model, sanal sınıf ortamlarında öğreten ve öğrenen grubunun aynı anda bulunduğu ve derslerin gerçekleştiği modeldir.
    • Ayrı zamanlı (asenkron) modelde içerik, video ve ses dosyaları gibi çeşitli öğretim materyalleri öğrenenlere sunulmuş olur. Öğrenen istediği zaman, kendi hızında öğrenme faaliyetini bireysel olarak gerçekleştirir.
    • Karma model ise eş zamanlı ve ayrı zamanlı modellerin aynı eğitim programı içerisinde uygulandığı modeldir.
    • Uzaktan eğitim sürecinde derslerimiz eş zamanlı (senkron ) model kullanılarak uygulanmaktadır.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE İNGİLİZCE PROGRAMI
    Uzaktan eğitim sürecinde İngilizce programımızın tamamı senkron dersler ile yürütülmüştür.Derslerimizde; Quizlet, Wordwall, Edpuzzle, Kahoot, Quizizz, Prezi, Flipgrid, Twinkle ve Maple Leaf Learning gibi çok çeşitli Dijital Öğrenme Araçları kullanılır. İçerisinde 3000’den fazla elektronik kitap bulunan Raz-Kidz dijital okuma portalı derslerimizde aktif olarak kullanılır. Ayrıca içinde bulunduğumuz yarı yıl tatilinden başlayarak öğrencilerimiz Sesli Türkçe Kitap Platformu olan OKUVARYUM’u da kullanmaya başlamışlardır. Her sınıf seviyesinde ortalama 70 Türkçe dijital kitap seçeneği sunmaktadır. Öğretmenlerimiz, kendi hesaplarına tanımlanan sınıflarıyla, öğrencilerini takip edip hangi öğrencinin hangi kitabı ve kaç sayfasını okuduğunu denetleyebileceklerdir. Diğer derslerde olduğu gibi İngilizce ev çalışmaları da ConnectED TSEV’de paylaşılmaktadır.