Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları 1997 yılında Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), 1968 yılında İzmir, Tarsus ve Üsküdar Amerikan Liselerinin (Amerikan Bord Okulları) mezunları tarafından kurulmuştur. Atatürk’ün hedeflediği gelişen Türkiye’ye hizmet ilkesiyle kurulan vakıf, kendisine bağlı kurumların hizmet kalitesini üstün ve sürekli kılmayı amaçlamaktadır. SEV ’e bağlı kurumlar kendi alanlarındaki başarıları ile tanınmaktadır. Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, Özel Tarsus Amerikan Koleji, Özel SEV Lisesi, Özel Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, SEV Matbaacılık ve Yayıncılık Eğitim Ticaret A.Ş  Vakfın kurumları arasında yer almaktadır.

SEV İlköğretim Kurumları, Amerikan Liselerinin yüzyılı aşkın süredir başarıyla uyguladığı eğitim anlayışını ilköğretim seviyesinde de devam ettirmek üzere,1997 yılında Misak-ı Milli Binasında 99 öğrenci ile Tarsus SEV İlköğretim Kurumları olarak eğitim-öğretime başlamış ve kademeli olarak büyümüştür.

4+4+4 Eğitim Kanunu düzenlemesi ile Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları; Özel Tarsus SEV İlkokulu ve Özel Tarsus SEV Ortaokulu olarak eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında İstanbul Çekmeköy’de açılan Özel SEV Lisesi’nin (SEV Amerikan Koleji) hazırlık sınıfına; 5, 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması 75 ve üzeri olan Tarsus SEV Ortaokulu mezunları puan sıralamasına göre doğrudan kayıt yaptırabilmektedir. SEV Amerikan Koleji ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Ortaokulumuz Amerikan Lisesi ile paylaştığımız kampüs içinde; Centennial, Friendship ve Maynard binalarında, İlkokulumuz ise modern mimariye sahip yeni binamızda hizmet vermektedir.