SEV BİLİM ŞENLİĞİ:

Fen ve Teknoloji Bölümü tarafından her yıl düzenlenen SEV Bilim Şenliğinde 5 – 8. Sınıf seviyelerindeki öğrenciler bilimsel projelerini sergiler. Şenliğin amacı öğrencilerde fen bilimlerine karşı merak ve heves uyandırmak; teorik bilgiyi, bilimsel buluşa dönüştürme deneyimini yaşamalarını sağlamaktır.

UZAY KAMPI:

Her yıl 7. Sınıf seviyesindeki öğrenciler diğer SEV Okulları ile birlikte İzmir-ESBAŞta bulunan Uzay Kampını ziyaret eder. İki günlük Yıldızlar ve Gezegen Macerası programına katılan öğrenciler, uzay bilimleri alanında eğitim alırken, astronot simülatörleri ile takım çalışmasını öğrenir ve uzay teknolojisi ile tanışırlar.