İngilizce Matematik Yarışması: 8.sınıf öğrencileri her yıl geleneksel olarak SEV Okulları arasında Mart ayında düzenlenen İngilizce Matematik Yarışması’na katılır.

Gauss Yarışması: Waterloo Üniversitesi’ne bağlı The Center For Education in Mathematics and Computing (Eğitim Amaçlı Matematik ve Yarışma Merkezi) tarafından Mayıs ayında düzenlenen bu uluslararası yarışmaya 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılır. Yarışma, öğrencilerin matematiksel problem çözme becerilerini geliştirmesi açısından önemlidir.

World Maths Day (Dünya Matematik Günü): Mart ayında düzenlenen yarışmaya çeşitli sınıf seviyelerinde öğrenciler katılır. İnteraktif ortamda gerçekleştirilen yarışma, öğrencilerin zihinsel aritmetik becerilerinin ölçülmesine yardımcı olurken aynı zamanda onları eğlendirir.

“3P Learning” adlı elektronik öğrenme platformu tarafından, dünya üzerinde aynı gün ve saatte uygulanan yarışmaya 5-6. Sınıf düzeylerinde öğrenciler katılır.