Beden Eğitimi dersi ile öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmeleri hedeflenir:

• Atatürk’ün spora verdiği önemi bilen ve uygulamaya çalışan gençler yetiştirmek,
  • Öğrencilerin zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine yardımcı olmak,
  • Akademik ve psikolojik yorgunluklarını bedensel egzersizlerle gidermek,
  • Sosyal yaşamlarındaki davranış biçimlerini sportif faaliyetlerle olumlu yönde geliştirmek,
  • Her öğrencinin ilgi duyduğu alanda spor yapmasına olanak tanımak,
  • Kazanmanın coşkusu kadar,çalışmak, kendini hazırlamak,yarışmaya katılmak ve mücadele etmenin daha da önemli olduğunu benimsetmek,
  • Görev ve sorumluluk alma,lidere uyma ve liderlik yapabilme yeteneğini geliştirmek.