“Dil düşüncenin giysisidir...”

Samuel Johnson (İngiliz şair)

Sağlık ve Eğitim Vakfı İlköğretim Kurumları, anasınıfından sekizinci sınıfa kadar Milli Eğitim yönetmeliklerine uygun bir şekilde öğrencilere akademik ve sosyal amaçlı olarak İngilizce’yi akıcı ve kolayca konuşma becerilerini kazandırmaktadır.

Yabancı bir dili bu amaçlar için kullanmada ustalık kazanmak, dil ve edebiyatla ilgili resmi çalışmalarda sistematik bir yaklaşım gerektirir. Dil açısından zengin bir ortamda gerçekleştirilen çalışmalar dil ediminin gerçekleşmesi için zaman ve fırsat yaratır. Öğrenciler başka kültürlere karşı hassasiyet ve anlayış geliştirirler.