“Başarısız öğrenci yoktur, başarılı olma yöntemlerini bilmeyen öğrenci vardır.”

Çok değil, bundan 30 yıl önce daha sakin ve güvenilir bir dünyada yaşıyorduk. Sosyo-ekonomik değişiklikler ve teknolojik gelişmelerle hayatımız hızlı ve karmaşık bir hal aldı. Çocukların öğrenme ve uyum yetenekleri sonsuz ancak yine de bu karmaşada doğru izi bulabilmek için psikolojik danışmanlık ve rehberliğe ihtiyaç duyuyorlar.

Rehberlik izci liderliği gibidir, çocuklar bilmedikleri bir alanda yol alırken, deneyimli ve güvenilir bir rehber onları birçok tehlikeye karşı korur. Gerekli bilgileri verir, önlemleri alır, yol boyu öğrencilere eşlik eder.