KORO ÇALIŞMALARI:

Önemli gün ve törenlerde söylenmek üzere belirlenen repertuvar şarkılarını ve  marşlarını kapsar.  Her sınıf seviyesi farklı özel günlerde sahne alır. Çalışmalar Müzik dersi programı içinde yapılır.

Tarsus SEV Korosu:

2015 yılının Ekim ayında kurulan Tarsus SEV Korosu birçok başarılı etkinliğe imza atmıştır. 4. sınıflarımızın da yer aldığı okul koromuz, 2016 Mayıs ayında Avusturya Bad Ischl / Uluslararası Koro Festivalinde iki konser vererek okulumuzu ve ülkemizi gurula temsil etmiştir. Tüm önemli gün ve törenlerde sahne alan Tarsus SEV Korosu, haftanın bir günü okul aktivite saatinde çalışmalarına devam etmektedir.

RESİTALLER:

Okulumuzun 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin katıldığı  bu sunumlarda öğrencilerimiz,  hem sahneye çıkmanın keyfini hem de çalışmalarını bireysel ve grup olarak sergileyebilmenin heyecanını yaşarlar.

EĞİTİM KONSERLERİ:

Okulumuzda geleneksel hale gelen Mersin Devlet Opera ve Balesinin bizlere sundukları eğitim konserlerini Ana sınıfı-4. Sınıf tüm öğrencilerimiz izler. Bu güzel şan konserleri öğrencilerimizin kazanımlarını pekiştirir. Mersin Devlet Opera ve Balesi’ nin sanatçılarıyla, müzik dolu, eğlenceli bir konser deneyimi yaşanmaktadır. Amacımız öğrencilerimize çok sesli müzik kültürünü tanıtmak ve müziğin hayatımızdaki en güzel renklerden biri olduğunun farkına vardırtmaktır. Bu doğrultuda ilkokul öğrencilerimizle Operanın hazırlamış olduğu çocuk müzikallerine de katılırız.

DİSİPLİNLER ARASI ETKİNLİKLER - PROJELER:

Okulumuzda bütünsel öğretimin olabilmesi için disiplinler arası çalışmalara ve projelere önem verilir ve her seviyede bu tür çalışmalar planlanır. Müzik bölümü, bu tür çalışmalara konu ile ilgili şarkılarla  destek verir.

YIL SONU GÖSTERİLERİ:

Okulumuzda, her yıl Ana sınıfları ile yıl sonu gösterileri; 1. sınıflarımızın ile de Okuma Bayramı Gösterileri gerçekleşmektedir. Çeşitli etkinliklerin yanı sıra müzik bölümümüz de bu gösterilerde koro, ritim gösterileri ve orkestra çalışmalarıyla destek vermektedir.