Program ile öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmesi hedeflenir:

• Sanatı görsel bir iletişim aracı olarak kullanabilmek,
  • Sanatsal ifade becerisi edinmek, varolanı geliştirmek,
  • Özgün düşünme, üretme ve deneme alışkanlıkları edinmek,
  • Biçimsel anlatımla ilgili bilgi ve beceriler kazanmak. Öğrencilerin çalışmaları, çalışmaların özgünlüğü ve ifade gücü, araç ve gereci kullanma yeterliliği, sanat çalışmalarına karşı ilgi, isteği ve öğrencinin genel gelişimi dikkate alınarak değerlendirilir.

Görsel Sanatlar Bölümümüzün hedefleri doğrultusunda, öğrencimizin bireysel gelişimi dikkate alınarak sürece dayalı bir değerlendirme yapılır. Atölye çalışmalarımızdaki süreç içerisinde, küçük yaştan itibaren zengin hayal dünyalarını ortaya çıkartmalarında motivasyonlarını arttırıcı ve cesaretlendirmeye yönelik tutumlar izlenir.

Öğrencilerimizin ders içerisinde yapmış oldukları ürünler ve projeler okulumuzun farklı alanlarında, panolarda sergilenmektedir.