Okul öncesi eğitiminin önemi nedeniyle sürecin planlı ve programlı olması gerekmektedir. Eğitim etkinliklerinin, programda yer alan kazanımlara dayalı olarak hazırlanması, süreçte ve sonuçta çocuklarda oluşması beklenen öğrenme çıktılarına ne derece ulaşıldığının izlenmesi önemlidir. Bu nedenle okul öncesi eğitiminde değerlendirme, eğitim sürecinin temel ögelerinden biridir. Okulumuzda, öğrencilerimizi onların gelişim ve öğrenme süreçlerini de izleyerek bir bütün içinde değerlendiririz.

Değerlendirme, öğrencilerin hangi konudan ne kadar öğrenip ne kadar eksik olduklarını görmemizi sağlayan önemli bir veridir. Okulumuzda "Tam Öğrenme Modeli"ne uygun bir öğretim vermek için ölçme değerlendirme çalışmaları önemlidir.

Değerlendirmede, öğrenci bütün gelişim alanlarında ayrıntılarıyla bütünsel olarak gözlenir ve gözlem sonuçları raporlaştırılır. “Gelişim Gözlem Formu” ile kayıt altına alınır. Her öğrencinin gelişimi değerlendirilirken önceki ve sonraki beceri ve davranışlarına bakarak kendi içindeki gelişimi takip edilmeye çalışılır.