“Elime biraz para geçti mi kitap alırım: geriye kalanla da yiyecek ve giyecek.”

Erasmus (Hollandalı filozof)

Yazının icadından bu yana bilgiyi biriktirmek ve paylaşmak için insanoğlunun kat ettiği aşamalara bakarsak, içinde bulunduğumuz yüzyıl bu konudaki en önemli gelişmelere tanık oldu. Artık kütüphanelerimiz sadece basılı bilgi kaynaklarıyla sınırlı değil, şimdi bilgiyi elektronik olarak da paylaşabiliyoruz. Bu nedenle Tarsus SEV Kütüphanesi aynı zamanda bir medya merkezi...

Kütüphane öğretim programının desteği ve tamamlayıcısı olduğu kadar İngilizce ve Türkçe dersleri için bir sınıf işlevi de görür. Tüm öğrenciler haftada en az 1 ders saatini kütüphanede geçirir.

Öğrencilere kitap ve okuma sevgisini aşılamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir. Örneğin okul genelinde yapılan kitap ayracı tasarım yarışması ile çocuklar kitap üzerine düşünme ve yaratıcılıklarını kullanma fırsatı bulur. Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediye ve sertifikalarla ödüllendirilerek, benzeri etkinliklere katılmaya motive edilirler.