x

Bu web sitesi çerezler kullanır.

Bu web sitesi kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerezler kullanır. Web sitemizi kullanmak suretiyle tüm çerezlere Çerez Politikamız uyarınca onay vermiş olursunuz. Çerezler hakkında daha detaylı bilgi için Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.

 

Tarsus SEVde personel ve öğrencilerin yemek hizmeti SOFRA GRUP tarafından sağlanır. SOFRA GRUP, eğitim sektöründeki toplu yemek hizmeti konusundaki uzmanlık ve deneyimini Eurest markasıyla sunmaktadır.

 

SOFRA GRUP, okul yiyecek içecek hizmetlerini ayrı bir departman olarak yürütür ve ülkemizde hizmet verdiği eğitim kurumlarında eş zamanlı olarak YE–ÖĞREN–YAŞA (EAT-LIVE-LEARN) programını uygular. Çocukların yemek saatlerinde dengeli seçimler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan bu program çerçevesinde eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik sağlıklı beslenme seminerleri verilmektedir.

 

SOFRA GRUP, çocuklarımıza hizmet verirken aşağıda belirtilen standartları göz önünde bulundurur:
 

• Mönüler, sağlıklı beslenme prensipleri çerçevesinde, öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanır. Mönülerin, özellikle öğrencilerin damak zevklerine hitap etmesine özen gösterilir.

• Yemeklerde kalp-damar sağlığı üzerine olumsuz etkileri olan yağlar kullanılmaz. Bitkisel kaynaklı sıvıyağlar; ayçiçek, zeytinyağı kullanılır.

• Yemeklerde kızartma yerine daha sağlıklı olan Kombi Fırında, ızgarada ve haşlama ile pişirme yöntemlerini tercih edilir

• Yemeklerde katkı malzemesi olan ürünlerin ve konservelerin kullanımı ile her türlü gıda boyaları, tatlandırıcı ve bulyonların kullanımı yasaktır.


Mutfak ve çalışan personel hijyen açısından iç ve dış denetimciler tarafından denetlenir. Ayrıca her zaman okul yönetimi tarafından denetlenmeye hazırdır. Mutfakta temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan ürünler, dünya çapında onay görmüş firmalardan seçilir. Günlük dezenfeksiyon işlemleri düzenli olarak kayıt altına alınır.

 

SOFRA GRUP, hazırladığı yemeklerin ve sunduğu hizmetin Türk Gıda Mevzuatına uygunluğunu taahhüt eder. Firma yemek hizmetini personelinden kaynaklanan nedenlerle aksatmamayı garanti eder.