“Çocuklarınız, en değerli emanetlerimiz.”

Tarsus SEV İlköğretim Kurumları

Çocuklarınızı sizin kadar değer verecek ve koruyacak birine emanet etmenin önemini çok iyi biliyoruz. Tarsus SEV’de çocukların bedensel sağlık, güvenlik ve konforu için gerekli koşulların neler olduğu çok iyi bilinir ve gerekli hizmetler profesyonel ekiplerle karşılanır.

Okul doktoru, revirde bulunur. Öğretmen ve öğrencilerin sağlık durumlarını takip eder. Revirde doktorun dışında bir hemşire tam gün hizmet verir.

Tarsus SEV’de sağlık hizmeti yaşam alanlarından başlar. Öncelikle kampüs içinde fiziki şartların sağlığa uygun olması sağlanır. Sağlık ekibinin birincil görevi sağlık sorunlarının oluşmasına engel olacak “koruyucu hekimlik ilkeleri” uygulamaktır. Bu amaçla düzenli eğitim, denetim ve kontroller yapılır.

Genel Sağlık Hizmetleri:

• Sağlıklı beslenme eğitimi,

• Yemekhane ve kantinde satılan yiyeceklerin sağlığa uygunluğunun denetlenmesi,• Öğrencilerin gelişimlerinin izlenmesi, obezite ile mücadele

• Aşılama, öğrencilerin okul aşılarının takibi,

• Sigara ile mücadele, bu konuda bilinçlendirme eğitimleri,

• Salgın hastalık yönetimi,

• Göz muayenesi,

• Genel muayene,

• Sporcu muayeneleri,

Sağlık Eğitimi Programı’nda ele alınan konular:

• Sağlıklı beslenme,

• Adölesan dönemi, cinsellik fizyolojisi,

• Sporcu sağlığı,

• Kişisel hijyen,

• Bulaşıcı hastalıklar,

Tedavi Edici Hekimlik:

• Hastaların muayenesi,

• Konsültasyon, gerekli durumlarda uzmanlarla işbirliği,

• Küçük cerrahi müdahaleler,

• Pansuman,

• Enjeksiyon,

Kayıt ve İstatistikler:

• Okuldaki herkesin sağlık bilgileri aşı ve muayene kayıtlarının elektronik ortamda tutulması.

• Hastalık ve başvuru nedenlerinin kodlanması.

• Obezite ile mücadele kapsamında okulun gelişim haritası çıkartılması; beden kütle indeksi ve persantil değerlendirilmesi, grafiklenerek raporlanması.

MEB Okul Sağlığı Çalışmaları

Öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanan Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen okul sağlığı çalışmalarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.  http://okulsagligi.meb.gov.tr/