Hepimiz bir yere ait olmak isteriz. Çocuklar sadece aileye değil, bulundukları diğer ortamlara da kendilerini ait hissederler. Okul ortamı, öğrencinin sınıf arkadaşları ve öğretmeni ile bağ kurmasını ve yine kendini o gruba ait hissetmesini destekleyecek enerjiyi vermelidir.

Günümüzde okul, geleceğe hazırlanmanın, hayatı sürdürmenin, sosyalleşebilmenin en uygun yeri olduğundan; okula uyumdaki sorun çocuğun sadece akademik değil psikolojik olarak da gerilemesine yol açar. Bu nedenle ilk günü önemsiyoruz.

İlk günde yeni ortam, yeni arkadaşlıklar, yeni öğretmenler, yeni öğrenmeler bir miktar kaygı yaratabilir. Bu kaygıyı azaltmak amacıyla okullar açılmadan önce, anasınıfı ve 1.sınıflarımız bir oryantasyon programına alınırlar.

Anasınıfı ve 1.sınıflarımız ile yapılan oryantasyon programında, öğrencilerin öğretmenlerini tanımalarına yönelik tanışma etkinlikleri planlanır. Yine akademik program ve okulun fiziksel koşulları da bu program içerisinde öğrencilere tanıtılır.

Nakil öğrenciler ile ise; Veli ve Öğrenci ile ayrı ayrı okul bilgilendirme toplantısı yapılır.