Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, anasınıfından sekizinci sınıfın sonuna kadar eğitim-öğretim veren bir ilk ve ortaöğretim kurumudur. Okula öğrenci kabulü anasınıfı seviyesinde yapılır. Anasınıfını bitiren öğrenciler, istekli oldukları takdirde birinci sınıfa devam etme hakkına sahiptirler.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında İstanbul Çekmeköy’de açılan Özel SEV Lisesi’nin (SEV Amerikan Koleji) hazırlık sınıfına; 5, 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması 75 ve üzeri olan Tarsus SEV Ortaokulu mezunları puan sıralamasına göre doğrudan kayıt yaptırabilmektedir. SEV Amerikan Koleji ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt kabul tarihleri ve belirlenen kontenjan basın yolu ile ilan edilir. İlan edilen kayıt tarihleri içinde öğrenci başvuruları alınır. Başvuru sırasında okul rehberlik birimimiz öğrenci adayları ile bireysel görüşme yaparlar. Başvuru yapan öğrenci sayısı belirlenen kontenjanı aşarsa, noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile asil ve yedek listeler belirlenir.