Ara sınıflara öğrenci alımı için yapılacak sınavın tarihi nedir?
Ara sınıflara öğrenci alımı ile ilgili detaylı bilgi için,lütfen, tıklayınız.

Ortaokulu sizde bitiren bir çocuğun, liseyi Tarsus Amerikan'da okuyabilmesi açısından, genel sınavlarda bir ayrıcalığı oluyor mu?

Konuyla ilgili olarak kendi web sitelerinde de belirttikleri üzere Tarsus Amerikan Lisesi LGS sınav sonucuna göre öğrenci almaktadır.Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri belirli bir diploma puanı ve disiplin cezası almamış olmaları halinde İstanbul'daki SEV Amerikan Koleji'ne direk geçiş hakkına sahiptirler.

Ana sınıfına kayıt yaptırmak istiyoruz. Veli tanıtım günü tarihiniz ve okul ücretleri hk. bilgi rica ederim.
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için,lütfen, tıklayınız.

Okulunuzun yurtdışından gelen öğrenciler için kayıt kabul şartları nelerdir ?
MEB İlköğretim Kurumları ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince bu durumdaki öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine baş vurarak denklik belgeleri almaları istenir.

Daha srtları SEV mezunları için herhangi bir ayrıcalık veya direkt geçiş sağlamamaktadır. Sonra öğrencinin okulumuzun şartlarına uygun olup olmadığı değerlendirilir.

Bursluluk sınavı hakkında bilgi alabilir miyim?

Okulumuzda bursluluk sınavı yoktur ancak kurumun kendi öğrencileri için iki farklı burs imkanı vardır. İhtiyaç bursu ve başarı bursu. Öğrencinin burs imkanlarından faydalanabilmesi için bir yıl öğrencimiz olması gerekir, her öğrenci okulumuzda eğitim öğretim gördüğü yılın sonunda, bir sonraki ders yılı için, burs imkanından faydalanabilir. Özel Tarsus SEV Ortaokulu kendi öğrencisine burs verir. Okulumuz öğrencileri ile ilgili burs bilgilendirmeleri her yıl Nisan, Mayıs aylarında okulumuz web sitesinde ilan edilir.

Ders yılı içerisinde öğrenci kaydı alınır mı?

Ders yılı içerisinde, dönem ortasında,  kayıt alınmaz.

Ara sınıflara kayıt şartları nelerdir?

Her ders yılı sonunda bir sonraki yıl için kontenjan dahilinde öğrenci alımı yapılmaktadır. Öğrenciler kayıt hakkı kazanmak için akademik gelişim değerlendirmeye girerler. Akademik gelişim değerlendirmede başarılı olan öğrenciler başarı sırası ile, kontenjan dahilinde, kayda çağrılır.

Nakillerde akademik gelişim değerlendirme ile ilgili bilgi alabilir miyim?

Akademik gelişim değerlendirme okul yönetimi tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yürütülür. Akademik gelişim değerlendirme ile ilgili bilgiler okulumuzun web sitesinden duyurulur. Genellikle şubat ayı sonunda duyurusu yapılmaya başlanan süreçte;  mart-nisan aylarında ön kayıtlar alınır ve mayıs ayında da nakiller için akademik gelişim değerlendirmemiz gerçekleşir.

Nakil akademik gelişim değerlendirmesi içeriği hakkında bilgi alabilir miyim?

Akademik gelişim değerlendirme iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Temel Dersler ve İngilizce. Temel dersler, öğrencinin akademik değerlendirmeye girdiği tarih itibarıyla ilgili sınıf seviyesinde MEB kazanımları bazında sorumlu oldukları konuları kapsar.  İngilizce bölümü akademik gelişim değerlendirme içeriği ise okulumuz İngilizce müfredatı kapsamında hazırlanır.

Okul ücretleri ile ilgii bilgi alabilir miyim?

Okul ücretlerimiz her sene Mayıs-Haziran aylarında bir sonraki ders yılı için ilan edilir.

Okulunuzdan mezun olan öğrencinin TAC’ ye direk geçiş hakkı var mıdır?

Kurumumuz K-8 devam eden bir kurumdur. Özel Tarsus SEV İlkokulundan mezun olan 4. Sınıf öğrencisi Özel Tarsus SEV Ortaokuluna direk geçiş hakkına sahiptir.

Ancak 8. Sınıftan mezun olan öğrencilerimiz TAC’ ye geçmek için LGS merkezi sınavına girmek zorundadır. Mezun öğrencilerimiz LGS yerleştirme puanları ile TAC’ ye kayıt yaptırabilmektedir.