SEV’de Günaydin

Özel Tarsus SEV Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, geçen yıl Türkçe dersi kapsamında yürüttükleri ‘’Türkçenin Bir Eksiği Yok ya Sizin?’’projesiyle Türkçeye karşı duyarlılıklarını ortaya koymuş, dilimizin düzgün kullanılması gerektiğini vurgulayarak Türkçeye saha live broadcastip çıkmışlardı. Bu sene de geçen yılki etkinliklerinin devamı niteliği taşıyan başka bir projeyle Türkçeye hayat vermeyi amaçladılar. Okulun farklı noktalarına ve servislerin camlarına yapıştırdıkları afişlerle yön verdikleri bu anlamlı gün, radyo yayınından yapılan ‘’Günlük iletişimin önemi’’ temalı dinleme etkinliğiyle devam etti.

Öğrencilerimiz, günün ilerleyen saatlerinde kendi hazırladıkları afişler, dövizler ve dev pankartlarla büyük bir eylem gerçekleştirdiler. Okulun dört bir köşesinde sürdürdükleri eylemle tüm öğrencilere iletişimin önemiyle ilgili mesajlar verdiler. Okulda büyük ses getiren bu eylemin ardından öğrencilerin birbirine gülümsemeye başlaması; günaydın, iyi akşamlar gibi günlük iletişim sözcüklerini kullanmaları eylemin amacına ulaştığının göstergesiydi.