2. sınıf öğrencilerimiz bu hafta matematik derslerinde geometrik cisim ve şekiller konusunu öğrendi.

Geometrik cisim ve şekilleri öğrenirken, geometrinin temel amacı olan, öğrencilerin kendi fiziksel dünyasını, çevresini ve evreni açıklama, anlamlandırma ve anlatmada geometriyi kullanabilmesi hedeflendi. Ayrıca geometrinin günlük hayatta karşılaşılan durum ve problemleri çözme becerileri üzerindeki olumlu etkileri de bir defa daha gözler önüne serildi.

Hafta boyunca geometrik şekil ve cisimleri tanıyan 2. sınıf öğrencilerimiz, şekilleri ve cisimleri çizdi, boyadı, karşılaştırdı, belirli gruplara göre sınıflandırdı ve üç boyutlu cisimler haline getirerek somutlaştırdı. Bu etkinlik ve aktiviteler sayesinde çevrelerindeki nesneleri analiz ederek, geometrik cisimler ile ilgili bağlantı ve akademik açıdan özelliklerini öğrenerek, olumlu ve gerçekçi öğrenmeler yaşadılar.

Öğrenciler, oyun hamurları, sayma çubukları, kürdanlar, kibritler, kağıt ve kalemler gibi basit malzemeleri geometrik şekil ve cisim olarak yeniden objeye çevirirken derse aktif katılmanın ve deneyimleyerek öğrenmenin keyfini yaşadılar.