Bugün Tarsus SEV Okullarında "School Maker Faire" günüydü. Dünyada sayılı kurumun sahip olduğu "School Maker Faire" ünvanı ile bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, üretmekten ve ürettiğini paylaşmaktan keyif alan 600’ün üzerinde katılımcı vardı. 44 atölye çalışması, 40’ın üzerinde aktivite ve bahçe oyunlarıyla öğrenciler, veliler ve misafirler dolu dolu bir gün yaşadı. Dr. Bahar Eriş’in konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte öğrenciler atölyeleri kendileri yöneterek aileler ve misafirlerle yaratıcı ürünler ortaya çıkardı. Bölgedeki okullardan gelen misafir öğrenciler hem kendi atölyelerini gerçekleştirme hem de diğer atölyelere katılma fırsatı buldu. Atölyeler, yarışmalar, teknoloji gösterileri, oyunlar, gün boyu süren roket gösterisi ve School Maker Faire’in simgesi olan maker robotu katılımcılar tarafından ilgi gördü.