Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. yılında çeşitli etkinliklerle andık.

Saat 9.05’te okul bahçesinde düzenlenen törenin ardından öğrencilerimiz Atatürk büstüne çiçek bıraktılar. Daha sonra oditoryumda düzenlenen törende 6. sınıf oratoryosu ve ortaokul okul korosundan şarkıların yanı sıra, 8. sınıf öğrencilerimizin Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli rol oynayan isimleri canlandırdığı video yer aldı. Törende ayrıca Özel TarsusSEV Ortaokulu Müdür Yardımcısı Gülçim Gürpınar, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi.

Hafta boyunca devam eden etkinlikler çerçevesinde, görsel sanatlar dersi kapsamında hazırlanan Atatürk Evi’ni ziyaret eden öğrencilerimiz, burada yer alan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar. 7. sınıf öğrencilerimizin yapmış olduğu Atatürk resimleri okul koridorlarında sergilendi. Beden eğitimi dersi kapsamında Atatürk koşusu ve Atatürk bayrak yarışı düzenlenirken, “Atatürk SEVgisi” başlıklı resim yarışmasında öğrencilerimiz yeteneklerini sergilediler.Okul Müdürümüz Ayfer Aydin tarafından 9 Kasım'da gerçekleşen Atayi anma kosusunda derece alan ögrencilere madalyaları verildi.
Bütün dünya ulusları tarafından saygınlıkla anılan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.