Tören, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı akademik kadrosu ile mezun öğrencilerin tanıtıldığı barkovizyon gösterisi  ile başladı. Bayrak ve flama eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi KOÇAK,  Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulları Baş Danışmanı  Andrew Leathwood, Okul Müdürü  Ayfer AYDIN ve TAC Mezunlar Derneği Başkanı  Ali CERRAHOĞLU kürsüde mezun öğrencilere ve ailelerine hitaben konuşma yaptılar.  Ayfer AYDIN, konuşmasında zorlu bir sürecin sonunda mezun olan öğrencilerin, 130 yıllık bir gelenek ve kültür ışığında bilimsel düşünceye önem veren ve sanata duyarlı gençler olarak yetiştiklerini ifade etti. Başarı sıralamasında dereceye giren öğrencilerin de ödüllendirildiği törende,  Okul Birincisi Kerem ÇEKİÇ ve Öğrenci Birliği Başkanı Akın Barış GELBUL duygu yüklü konuşmalarıyla okullarına ve arkadaşlarına veda ettiler. Konuşmaların ardından diplomalarını alan ve kep fırlatan öğrenciler, aileleriyle birlikte onlar için hazırlanan kokteylde gönüllerince eğlendiler.