Tarsus SEV Ortaokulu’nda 14 Mart Dünya Pi Günü kapsamında Matematik ve Fen Festivali gerçekleştirildi.  Festivalde ilk olarak Tarsus, İzmir ve Üsküdar SEV okullarının ortaklaşa düzenledikleri SEV MATH yarışması tüm seviyelerden beşer öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Ardından, 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz Çukurova Üniversitesi matematik bölümü başkanı Prof. Dr. Gonca Ayık’ın verdiği matematik ve pi’nin tarihi ile ilgili sunumu izledikten sonra Fen ve matematik oyunları oynayarak keyifli bir gün geçirdiler. Öğrencilerimiz Sevvivor, Fencera, Tahmin et, Durak 3.14, Da Vinci Köprüsü, Tombala, Stem, Jeopardy istasyonlarına giderek gün boyunca fen ve matematik oyunları oynadılar. Fen ve matematik bilgilerini kullanarak oynadıkları bu oyunlar sayesinde öğrencilerimiz öğrenerek ve eğlenerek Pİ gününü kutlamış oldular.