Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. İşte bu süreçte Tarsus SEV anasınıfı öğrencileri de sene başından bu yana yapmış oldukları çalışmalar ile bir çok amaç ve kazanımları hedefleyerek etkinlikler düzenlemişlerdir. Belirli gün ve haftalar, stem çalışmaları, kodlama çalışmaları. Eğlenceli bilimler ve veli katılım etkinlikleri ile dolu dolu  bir 3 ayı geride bırakmışlardır.