Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturan ve bireyi yurttaş konumuna yükselten Cumhuriyet’in ilanının 94. yıl dönümü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

7. sınıfların Cumhuriyet dönemi kıyafetleri ile oditoryuma girişi ile başlayan tören, 8. sınıfların Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı seslendirmesi ile devam etti. Oldukça coşkulu geçen kutlamalarda öğrenciler tarafından yazılmış İngilizce şiirlerden oluşan ve  green screen tekniği kullanılarak hazırlanmış videolar gösterildi; oratoryo, vals ve dans gösterileri yapıldı. Okul koromuz günün anlam ve önemine uygun şarkılar söyleyerek programa renk kattı. Program bitiminde Talas kampüsü bahçesinde verilen Cumhuriyet resepsiyonunda öğrenciler Cumhuriyet’in ilan sürecini anlatan haberlerin yer aldığı SEV Haber gazetesini dağıtırken Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu çaldığı marşlarla konuklara keyifli anlar yaşattı.

Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları olarak, Cumhuriyet Bayramı’nızı içtenlikle kutlarız.