Ana sınıfı öğrencilerimiz madde konusunda yer değişimlerinden hareket ve kuvvet konusuna heyecanla bir geçiş yaptı. Hareket ve kuvvetle yer değişimi arasında bağlantıyı, itme ve çekme deneyleri ile hareketi tecrübe etti. Hareket türleri konusunda beyin fırtınası yaptılar.

Bir varlığın ileri geri veya aşağı yukarı yönde tekrarlama şeklinde yaptığı hareketle; sallanma hareketini okul bahçesindeki salıncaklarda, tahterevallide itme ve çekme kuvvetini, rampa deneylerinde ise hız, yerçekimi, ağırlık gibi kavramları somutlaştırarak yorumladılar.