21. yüzyılın okulunda öğrenciler araştıran, eleştirel ve yaratıcı düşünen, gerçek hayattan problemler üzerinde iş birliği içinde çalışan, teknolojiyi doğru kullanan bireyler olmalıdır. Öğrencilerimizi tasarlayan, üreten ve ürettiklerini paylaşan bireyler olarak yetiştirirken öğretmenler de onlara rol model olmalıdır. Öğretmenler olarak hepimizin profesyonel gelişimi, öğrenci ve dolayısıyla okul inovasyon kültürünün gelişimi açısından çok önemlidir. Bu kapsamda okulumuzda tüm çalışmalarımızı, "hayat boyu öğrenme" felsefesini kendimize hedef alarak yapıyoruz ve SEV'de Öğrenme Bitmez diyerek kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda Tarsus SEV Teknoloji ve İnovasyon Bölümü, öğretmen deneyimlerinin etkili bir paylaşım ağıyla daha da artması ve yaygınlaşması amacıyla "Tarsus SEV Öğretmen Ağı"nı kurdu. Tarsus SEV Öğretmen Ağı, Tarsus SEV öğretmenlerinden oluşan ve düzenli bir araya gelen bir öğretmen topluluğudur. Bu topluluk çeşitli profesyonel gelişmelere katılan, yeniliklere açık, bu yenilikleri deneyimleyen ve deneyimlerini okul topluluğu ile paylaşan bir bakış açısına sahiptir. Bu topluluktaki öğretmenler, özellikle son teknolojileri ve yaklaşımları öğretmen arkadaşlarıyla paylaşma imkânı buluyor ve okulda inovasyon kültürünün gelişmesine katkı sağlıyorlar.