Şiir Nedir? Şiir neyi anlatır? Duyguları, durumları, doğayı, insanları, hayvanları, düşünceleri, davranışları ve hayalleri... Şiir eğitimi, şiir okumakla ve şiir üzerine düşünmekle gerçekleşir. Şiir, yaşamı anlatır.

Sanatın eğitsel işlevlerinden yararlanılabilmesi için, çocukların küçük yaşlardan başlayarak duygu ve düşünce dünyasının görsel ve dilsel iletilerle beslenmesi gerekir. Çocuklara insan ve yaşam gerçeğini, dilin anlatım olanaklarını yetkin şekilde kullanarak sezdirme, tanıtma; anadilinin tüm inceliklerini duyumsatmada edebiyat yapıtları önemli bir rol üstlenir. Kuşkusuz bu ürünlerin başında da şiirler gelmektedir. Okulumuzda geleneksel hale gelen ve her yıl sanatsal etkinlikler kapsamında gerçekleşen “Şiir Dinletisi ve Piyano Resitali” nin bu yıl teması “sevgi” ydi.

4. sınıf öğrencilerimize Türk edebiyatının usta şairlerini tanıtmak, şiirler aracılığıyla duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine olanak sağlamak, Türkçenin özgün, içten anlatım yollarını göstermek, toplumsal ve evrensel değerler konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte; Türk kültürünün ayrılmaz parçası ve taşıyıcısı olan şiirleri duygu yükleyerek okuyan ve üstün yeteneklerini piyano başında göstererek birbirinden güzel parçalarla harika performans gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Erken yaşlardan itibaren bireyin çok yönlü gelişiminde ders dışı sosyal etkinlikler, ders içi etkinlikler kadar önem taşımaktadır. Biz de bu doğrultuda ders dışı etkinliklere yer vererek öğrencilerimizin sorumluluk alma, demokratik tutum ve davranış geliştirme, başkalarına saygı, ortak amaçları paylaşma, zaman yönetimi becerilerini geliştiren bu etkinliklerle birçok sosyal beceriyi geliştirmeye çalışıyoruz.