Bu hafta 4. sınıf öğrencilerimiz ‘’Why should we protect the Environment?’’ ‘’Doğayı neden korumalıyız?’’ konusu üzerine çalışmaya başladılar. Bu dersimizde öğrencilerimiz ile birlikte doğal yasam ortamlarını ve bu ortamlarda yaşayan farklı yaşam türlerini öğrendik ve inceledik. Bu ortamlar ile ilgili bilgilerimizi pekiştirmek ve onları daha yakından tanımak amacı ile Google Earth üzerinden bir keşfe çıktık. Öğrencilerimiz bu doğal ortamların Dünya’nın neresinde olabileceği ile ilgili tahminler yürüterek Coğrafi bilgilerini de İngilizce alanında geliştirdiler. Örneğin, Sahara ve Atacama Çölü nerededir ve burada hangi yaşam türleri vardır? Amazon ormanları nerededir? Amazon yağmur ormanlarında hangi yaşam türlerine rastlarız? Dünyanın en soğuk habitatları hangisidir? Buna benzer bir çok soruya cevap aradık ve keşfimizi edindiğimiz bilgiler üzerine hazırlanan küçük bir Quiz ile sonlandırdık.