"Hedefimiz, yaşamları boyunca insanlığa hizmet amacıyla demokratik süreçlere katılan ve kuruluşlarında görev alan bireyler yetiştirmek.”

SEV Okulları

Bir çocuğa bilgiye ulaşmayı ve akılcı düşünmeyi öğreterek başarısını sürekli kılabilirsiniz, ancak ona vicdanının sesini dinlemeyi de öğretmelisiniz ki, başarının yanında mutluluğa da ulaşabilsin.

Tarsus SEV’de tüm öğrencilerin sosyal bilinci gelişmiş, yaşadığı topluma uyumlu, duyarlı, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi manevi değerlere sahip, paylaşımcı kişiliklere sahip olması beklenir.

Toplum Hizmetleri öğrencilerde yaşadıkları toplumun diğer bireylerine karşı farkındalık yaratmayı; toplumsal eşitsizliği en aza indirmek için bilgi, varlık ve becerilerini paylaşma duygusu geliştirmeyi; vatandaş olarak herkesin yaşadığı ülkeye karşı vicdani sorumluluklar taşıdığı bilincini yerleştirmeyi hedefler.

Öğrenci ve rehber öğretmenlerden oluşan Toplum Hizmeti Komitesi aşağıdaki toplumsal projelerle ilgilenir:

• Kardeş okula destek,
  • Zihinsel engelli öğrencilere destek,
  • Kitap ve giysi toplama kampanyaları,
  • Kaynak yaratmak amacıyla pasta ve meyve satışı,
  • LÖSEV yararına çalışmalar,
  • Tekerlikli sandalye yardımı,
  • TAC ve SEV’de çalışan yardımcı personelin üniversitede okuyan çocuklarına burs sağlamak,
  • Huzurevi ziyaretleri ve yaşlıların okulda ağırlanması,
  • Toplum hizmetleri yararına konser gibi etkinlikler düzenlemek, Uzak illerdeki okullara yardım çalışmaları.