Türkiye’de köklü bir eğitim tecrübesine sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı olarak hizmet sunan ve aynı zamanda Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) kardeş okulu olan Özel Tarsus SEV İlkokulu’na hoş geldiniz.Özgüvenli bireyler ve dünya vatandaşları yetiştiren, uluslararası standartlarda eğitim veren Özel Tarsus SEV İlkokulu olarak, yeni bir eğitim yılında daha sizlerle buluşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulu, hem köklü bir vakfın hem de yine Türkiye’de eğitimin mihenk taşlarından biri olan TAC’nin şemsiyesi altındadır. Neredeyse iki asra yakın bir geçmişten süzülüp gelen eğitim tecrübesinin eseri olan okulumuzda, hedefimiz dünya vatandaşları yetiştirmektir.

Tarsus SEV öğrencilerinin; kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip, özgüvenli, öğrenmekten yaşam boyu kopmayan, ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumluluklar edinmiş bireyler olarak hayata katılmasını hedefliyoruz.

Özgüvenli bireyler ve dünya vatandaşları yetiştirmek hedefiyle okulumuzda uluslararası standartlarda eğitim vermeye devam ediyoruz. CIS (Uluslararası Okullar Konseyi) tarafından akredite edilmiş olan okulumuzda öğrenim süreci öğrenci merkezlidir. Güçlü öğretmen kadromuz  öğrencilerimizin  öğrenme performanslarını , farklılıklarını ve ilgi alanlarını  dikkate alarak  onların bireysel gelişimlerini destekler ve beceri kazandırmaya yönelik çalışmalar yapar. Bu sayede öğrencilerimiz işbirliği içinde çalışmaya ve bir takım oyuncusu olmaya yönlendirilirler.

Hedeflerimize ulaşmak için geliştirilmiş ve zenginleştirilmiş bir akademik program uyguluyoruz. Okulumuzda öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanda birçok etkinliğe katılmasını ve ev sahipliği yapmasını sağlıyoruz.

Özellikle İngilizce eğitiminde fark yaratan uygulamalara imza atıyoruz. Anasınıfında başlayan yoğun İngilizce ders saatlerinde geliştirilmiş müfredatımız, yabancı ve Türk öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz ikinci bir anadil ediniyorlar. Farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen öğretmenlerimizin liderliğinde, çift dilde gerçekleşen çeşitli aktivitelerle okul yaşamımızı zenginleştiriyoruz. Sınıflarımızda doğal bir İngilizce konuşma ortamı yaratılarak, öğrencilerimizin dili aktif olarak kullanmaları sağlanır. Öğrencilerimiz İngilizceyi ana dilleri gibi öğrenirken 2. Yabancı dil olarak Fransızca/Almanca dil seçenekleriyle ilkokul programımızı daha da zenginleştirmeye devam ediyoruz.

Öğrencilerimizi hayata hazırlamak, özgüvenlerini, kişisel ve toplumsal sorumluluk bilinçlerini geliştirmek için bir araç olarak kullandığımız sosyal yaşantı kültürümüz  okulumuzu diğer okullardan farklı kılar. Kendilerini ve ilgi alanlarını keşfetme yolculuğunda öğrencilerimize bu olanağı tanıyan zengin kulüp seçenekleri ve komitelerimiz, okul etkinliklerimiz ve kendilerinden daha az şanslı kişilere yardım etme bilincini geliştiren Toplum Hizmeti Çalışmalarımız okulumuzun zengin sosyal yaşamının bir bölümünü oluşturmaktadır.

Tarsus SEV olarak; Atatürk ilkelerine bağlı, ilerici, ulusal ve evrensel değerleri sahiplenen, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, hayata hazır dünya vatandaşları yetiştiren eğitim anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bizler "SEV’mekle başlar her şey" diyoruz ve bu yolculuğumuzda bize eşlik eden siz değerli velilerimize ve sevgili öğrencilerimize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı diliyoruz.

Çiğdem Özyürekoğlu

İlkokul Müdürü