PROGRAM:

Tarsus SEV İlkokulu Müzik Dersi Öğretim programında ritmik okuma, müziksel işitme, okuma ve yazma, orff, şarkı repertuar çalışmaları, koro çalışmaları, müzik teorisi ve tarihi, farklı kültürlerin müzikleri, enstrüman bilgisine yer verilir. Tüm bu kazanımlar sahne performansları ile pekiştirilir.

Ana sınıftan 4.sınıfa kadar bu öğrenme alanlarına yönelik kazanımları edinebilmeleri için çeşitli sınıf içi uygulamalara yer verilmektedir. Farklı kültürlerin müziklerini tanıma çalışmalarına, koro çalışmalarına, enstrüman bilgisi çalışmalarına ve sahne performanslarına çok önem verilir. Ana sınıfı ve 1. Sınıftaki orff temelli müzik çalışmaları 3. ve 4. Sınıfta  melodika ve perküsyon ile çalgı eğitimi düzeniyle devam eder. Gelenekselleşmiş olan dinletilerimiz ise, her öğrenciye, koro ya da solo şarkı söyleme,orkestra içinde enstrüman çalarak müzik yapma ve sahne performansı sergileme imkanı tanır. Öğrencilerin bireysel performanslarını sergiledikleri dinleti günleri de sanatsal ve sosyal bir iletişim ortamı yaratır.