“Elime biraz para geçti mi kitap alırım: geriye kalanla da yiyecek ve giyecek.”

Erasmus (Hollandalı filozof)

Yazının icadından bu yana bilgiyi biriktirmek ve paylaşmak için insanoğlunun kat ettiği aşamalara bakarsak, içinde bulunduğumuz yüzyıl bu konudaki en önemli gelişmelere tanık oldu. Artık kütüphanelerimiz sadece basılı bilgi kaynaklarıyla sınırlı değil, şimdi bilgiyi elektronik olarak da paylaşabiliyoruz. Bu nedenle Tarsus SEV Kütüphanesi aynı zamanda bir medya merkezi...

Bilişim teknolojileri, zengin kaynaklara sahip kütüphanelerin arşivlerinden daha etkin şekilde yararlanmaya olanak sağladı. Tarsus SEV Kütüphanesi’nin yaklaşık 10,200 Türkçe-İngilizce yazılı kaynak içeren arşivine internet üzerinden buradan ulaşarak, bu değerli dermede nelerin yer aldığına göz atabilirsiniz.

Kütüphane öğretim programının desteği ve tamamlayıcısı olduğu kadar İngilizce ve Türkçe dersleri için bir sınıf işlevi de görür. Tüm öğrenciler haftada en az 1 ders saatini kütüphanede geçirir.

Öğrenciler kütüphaneden 15 gün süreyle en fazla 3 kitap ödünç alabilir. Öğrenciler okudukları İngilizce kitaplardan online program yardımı ile yaptıkları sınav/quiz’den aldıkları not, İngilizce ders içi katılım notu olarak değerlendirilir.

Öğrencilerin Türkiye ve dünya gündemini izleyebilmesi için günlük (Türkçe ve İngilizce) gazeteler, üzerinde çalıştıkları konularla ilgili yakın tarihli çalışmalardan haberdar olmaları ve aylık (5 Türkçe, 25 İngilizce toplam 30 dergi) dergilerden oluşan bir arşiv de bulunur.

Öğrencilere kitap ve okuma sevgisini aşılamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir. Örneğin okul genelinde yapılan kitap ayracı tasarım yarışması ile çocuklar kitap üzerine düşünme ve yaratıcılıklarını kullanma fırsatı bulur. Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediye ve sertifikalarla ödüllendirilerek, benzeri etkinliklere katılmaya motive edilirler.

Tarsus SEV Kütüphanesi’nde zengin dermenin yanı sıra bilgisayar, yazıcı ve tarayıcılar için ayrılmış bir teknoloji odası bulunur. Öğrenciler dersleri için yararlanmak ya da ilgi duydukları bir alanda araştırma yapmak için interneti istedikleri zaman kullanabilir, ancak kullandıkları bilgisayarlar ana bilgisayara bağlı olarak çalışır ve bir program yardımıyla internetten ulaşılabilecek zararlı içerikler engellenir.

Tarsus SEV Kütüphanesi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin kullanımı için hafta içi 08:30-17:30 arasında hizmet vermektedir.