Kulüplerin Amacı

Okul yaşamımız içinde, öğrencilerimizin sosyal gelişimi için kulüp çalışmalarının önemi büyüktür. Kulüp çalışmaları, yaş gruplarının ihtiyaç ve özellikleri göz önüne alınarak programlanır. Her öğrenci kulüp çalışmalarında görev alır.

Kulüp çalışmaları öğrencilerin,
  • Beceri, yetenek ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmak;
  • Var olan becerilerini geliştirmek,
  • Özgüvenlerini geliştirmek,
  • Okul ortamında bazı sorumlulukları paylaşmalarını sağlamak,
  • Sosyalleşmelerini sağlamak,
  • Grup içi demokratik işleyişi sağlamak,
  • Ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer almalarına fırsat vermek,
  • Ortak verilen kararlara sahip çıkma becerilerini geliştirmek amacı ile düzenlenmiş aktivitelerdir.

İşleyişi

• Anasınıfı - 4. sınıf öğrencilerinin haftada bir gün ikişer saat kulüp çalışmaları vardır. Kulüpler hobi, spor, gösteri kulübü olarak veya farklı proje çalışmalarının yapıldığı etkinlikler olarak düzenlenmiştir.
  • Akademik yılbaşında kulüplerin tanıtımının yapıldığı “Kulüp Kitapçığı” hazırlanarak öğrencilerle paylaşılır. Yine kulüpler Kulüp Tanıtım Sunumları ile öğrencilere tanıtılır. Gerekli bilgiyi aldıktan sonra öğrencilerimiz seçimlerini yaparlar.
  • Her kulübün bir öğretmeni vardır. Uzmanlık gerektiren bazı kulüp çalışmaları teknik çalıştırıcı ile yürütülür.

Kulüp çalışmaları aşağıdaki prensipler çerçevesinde yapılır:

• Kulüpler ders programının bir parçasıdır; bu nedenle, tüm okul kuralları kulüpler için de geçerlidir.
  • Her kulüp saatinde yoklama alınır ve kulübe katılmayan öğrenciler derse girmemiş sayılır.
  • Malzeme gerektiren kulüplere her hafta düzenli olarak malzemeleri getirmek öğrencinin görevidir.
  • Kulüp malzemelerini getirmemek ders malzemelerini getirmemekle aynı işleme tabidir.
  • Kulüplerimiz öğrencilerimizin farklı alanlar denemesi amacıyla dönemlik düzenlenmiştir. Bazı kulüplerimiz uygulama ve hazırlık dönemleri nedeniyle yıllıktır.
  • Öğrencilerimiz aynı kulübü iki dönem üst üste seçemezler.
  • Spor kulübü seçimlerinde öncelik okul takımında olmayan öğrencilere verilir.
  • Öğrenciler kulüp seçim formunda üç tercih yaparlar.
  • Bazı kulüp çalışmalarında okul sonrası çalışma gereklidir. Öğrencilerin seçimler yapıldıktan sonra yıl içinde bu çalışmalara katılmama hakkı yoktur.