Eğitimde Teknoloji ve İnovasyon

Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, yenilik ve değişime açık;  teknoloji, yaratıcılık ve inovasyonu destekleyen bir okul kültürüne sahiptir.

Eğitimde İnovasyon ile öğrencilerimizi, temel teknoloji becerilerine sahip olmalarının ötesinde araştıran, yaratıcı, eleştirel düşünen, problem çözme becerisi gelişmiş bireyler olmalarını; farkındalığı yüksek, üreten, ürettiğini paylaşan, girişimci, yenilikçi, bilgi ve teknoloji okuryazarlığı becerisi kazanmış birer dijital vatandaş olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Öğrencilerimizin hayal güçlerin geliştirdikleri, düşlerini ve beklentilerini gerçekleştirebilmek için yeni yollar keşfetmelerini amaçladığımız çalışmalarda, öğrencilerimiz bilgisayar algoritmaları oluşturarak ve eylemleri sıralayarak bilgisayarlara nasıl yön vereceğini öğreniyor. Küçük yaşlardan itibaren, teknolojinin yaratıcı bir deneyim ve kendilerini ifade etmek için bir araç olduğunun farkında olan öğrencilerimizin, ana sınıfından başlayan bir okul e-postaları bulunmaktadır.

Okulumuzun teknoloji altyapısı, okulda gerçekleşen tüm öğrenme aktivitelerini destekleyen, doğru kaynaklara uygun cihazlarla hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlayan ve öğrenmenin zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde devam etmesine olanak vermektedir.

E-öğrenme süreçlerinin daha verimli ve etkili bir şekilde yönetilmesi ve geliştirilmesi için LMS (Learning Management System - Öğrenme Yönetim Sistemi) (ConnectED) ve  aynı zamanda bir çevrimiçi video platformu ve canlı ders platformu kullanılmaktadır.

Kampüsümüzde iki adet tam donanımlı teknoloji ve inovasyon laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz okulda olduğu süre içerisinde bu laboratuvarları araştırma, proje ve ürün geliştirme amacıyla kullanmaktadırlar. Bilgisayar Bilimleri dersleri yatayda ve dikeyde (k12) bütünlüğü sağlayacak şekilde tasarlanmaktadır. 21.yy becerilerine uygun olarak çevrelerine karşı duyarlı ve sorumlu bireyler yetiştirmek amacıyla sadece akademik odaklı değil, beceri odaklı çalışmalar da yapılmaktadır. Bilgisayar Bilimi dersinde dijital vatandaşlık, algoritma, problem çözme becerileri, kodlama, iletişim, araştırma, işbirliği, Maker çalışmaları, proje çalışmaları, disiplinler arası çalışmalar yapılmaktadır. Okulumuzda yaratıcılık ve inovasyon çalışması sadece Bilgisayar Bilimleri derslerinde değil diğer tüm disiplinlerle ortak yürütülmektedir. Dersler, dijital çağın gerekliliğine uygun olarak farklı disiplinleri birleştiren, iş birliği içinde çalışmayı, düşünmeyi ve problem çözmeyi teşvik eden ve inovatif bir yaklaşım olan “STEM” le  yapılmaktadır.

Okulumuzda Özgün ve yaratıcı dijital içeriklerin hazırlandığı donanımlı bir Dijital Tasarım Stüdyosu bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz bu stüdyoda öğrencilerimiz için ilgi çekici dijital eğitim içerikleri hazırlamaktadır.

Eğitim teknolojileri alanında gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri, “Tarsus SEV Öğretmen Ağı” adı altında sınıf içinde ve dışında teknoloji kullanımlarını destekleyecek şekilde belli rutinlerde devam eder. Bu ağda tüm öğretmenlerimiz derslerinde kullandıkları güzel uygulama, yöntem ve teknikleri okuldaki diğer öğretmen arkadaşlarıyla paylaşma imkanı bulurlar.

Tarsus SEV Teknoloji ve İnovasyon Bölümü, teknolojinin doğru ve etkin kullanıldığında okulun tüm bileşenlerine (öğretmen, öğrenci, veli) eşsiz fırsatlar sunduğuna inanır ve tüm çalışmalarını bu yönde planlar. Bununla ilgili olarak belirli aralıklarla veli bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Alanında Ev Sahipliği Yaptığımız ve Katıldığımız Etkinliklerimiz:

• FLL Turnuvası
  • FLL Jr. Ev Sahipliği