Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, dünyada birçok ülkede düzenlenen uluslararası bir organizasyon olan Destination Imagination'ın (DI) Türkiye Turnuvası’nda, Bilimsel Yöntem alanında ikinci oldular. Öğrencilerimiz, kazandıkları bu başarıyla ABD’de yüzlerce yarışmacının katılacağı global turnuvada Türkiye’yi temsil edecekler.

Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination'ın (DI) 2021 Turnuvası, Türkiye’nin çeşitli illerinden öğrenci, eğitmen ve gönüllülerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Hayal gücünden yenilikçi ve özgün fikirlere ulaşmayı hedefleyen Destination Imagination’ın 2021 Türkiye Asenkron Turnuvasında, Tarsus SEV İlkokulu’nu temsil eden ve 7 kişiden oluşan Curious Minds takımımız Scientific Challenge-Bilimsel Yöntem alanında gurur veren bir başarıya imza attı. Başarıları için öğrencilerimizi ve onları emek bve özveriyle turnuvaya hazırlayan takım koçları öğretmenlerimizi kutluyoruz.

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER

Bilimsel yöntem alanında Gravity/Yerçekimi konulu projeleriyle büyük beğeni toplayan ve yüzlerce katılımcı arasından Türkiye ikincisi olan Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, dünya finallerinde (Global Finals) ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Destination Imagination (DI); birçok ülkede düzenlenen uluslararası bir organizasyondur ve organizasyonun en büyük amacı, çocukların gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayarak hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri geliştirmektir. Bu etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan takımlar her sene yayınlanan görevler için özel çözümler üretiyor. Görevler, teknik, bilimsel, güzel sanatlar, doğaçlama, yapısal ve sosyal sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoride hazırlanıyor. Takımlar bu görevlerden istediklerini seçerek tüm takımlarla çözümlerini paylaşacakları DI etkinliğine hazırlanıyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerine göre ayrılan takımlar dışarıdan yardım almadan kendi özgün, yenilikçi ve yenilikçi çözümler üretip, bunu eğlenceli ve tiyatral bir sunuma dönüştürüyor.

STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) eğitiminin sanat ve sosyal girişimcilikle harmanlandığı proje tabanlı öğrenme programını uygulayan Destination Imagination Turnuvasında, öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirdiği öğrenme ortamları yaratmayı hedeflemekteyiz.

Uzun yıllardır katıldığımız bu turnuvada öğrencilerimiz, Yaratıcı & Eleştirel Düşünme, Takım Çalışması, Problem Çözme, Risk Alma, Proje Yönetimi, Sabır Özgüven gibi 21. yüzyıl becerileri kazanmaktadır.