Ana Sınıfı öğrencilerimiz yanardağ deneyi ile bu oluşum hakkında bilgi sahibi oldular. Öncelikle yanardağ hakkında bilinenler beyin fırtınası yöntemiyle paylaşıldı. Ardından  görseller aracılığıyla yanardağların nasıl oluştuğu anlatılarak dünyada aktif olan yanardağların videosu izlendi. Tarih öncesi çağlardan, dinazorlardan ve yanardağların etkilerinden bahsettikten sonra yapılan Yanardağ Deneyi ile yaparak yaşayarak öğrenme sağlandı. Öğrencilerimiz deneyi yaparken soru sorarak, dokunarak ve hissederek gözlem yapma fırsatını da  yakaladılar.