Ana sınıfları  Dünyanın katmanlarını öğrendi. Önce Dünyanın oluşum videosunu izleyen öğrenciler ardından dünyanın katmanlarını sıcaklıklarını konuşarak sıraladı. Oyun hamuru kullanarak iç çekirdeği oluşturduktan sonra diğer katmanlarını içten dışa doğru kaplayıp Dünyanın 3 boyutlu modelini oluşturdular. Daha sonra modeli ortadan ikiye keserek dıştan içe katmanları gözlemleyen öğrencilerimizi, bu kat kat ve rengarenk  görsel çok heyecanlandırdı. Böylece katmanların isimleri ve özellikleri somutlaştırılarak  kalıcı öğrenme sağlandı.