Tarsus SEV İlkokulu Robotik Kulübü öğrencileri; bilimi, teknolojiyi ve tarımı bir araya getirerek okullarının bahçesine sera kurdular. Bu proje ile öğrenciler derslerde öğrendikleri kodlama ve robotik yöntemlerini gerçek hayatta uygulama fırsatı buldular. Öğrenciler güneş paneli ile beslenen ve mikrodenetleyici kullanarak dışarıdan herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kontrol edilebilen serada domates, biber, salatalık gibi ürünler yetişirmeyi planladılar. Robotilk kulübünün önderliğinde hayata geçirilen ve tüm okula yayılacak olan projede hedef öğrencilerimizin toprağı daha iyi tanımalarını sağlamak, ayrıca sağlıklı üretim ve yüksek tarım teknolojisi bilinci oluşturarak diğer okullara örnek olmaktır.