18 Mart Pazartesi günü Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla Özel Tarsus SEV Ortaokulunda düzenlenen programda Çanakkale Savaşı’nın başlangıcından bitişine kadar olan süreç drama gösterileri, mektuplar, videolar ve dönem özelliğini yansıtan türkülerle anlatıldı. Okul Müdürümüz Ayfer Aydın, yapmış olduğu konuşmada Çanakkale’nin tarihi önemine değinerek bu savaştan alınması gereken çok fazla ders olduğunu ifade etti. 5. sınıf öğrencilerinin sahnelediği “Bir Destandır Çanakkale” isimli oratoryo, bu zorlu mücadelenin kilit noktalarını aktarırken duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.