Türkiye’de köklü ve çağdaş eğitimin öncüsü Özel Tarsus SEV Okulları artık geleneksel hale gelen Eğitim Sempozyumu’na altıncı kez ev sahipliği yaptı. 23 Mart Cumartesi günü Türkiye’nin dört bir yanından etkinliğe katılan öğretmenler, ülkemizde eğitim sorunları ve eğitim kalitesini artırma yollarını tartıştı.

‘’Öğren, Öğret, Aydınlat’’ sloganıyla hazırlanan sempozyumun açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Esra İŞMEN GAZİOĞLU yaptı. İşmen Gazioğlu; kanıt temelli öğrenme ve öğrenim sürecini etkileyen unsurlar üzerine yaptığı konuşmada vaka örneklerine de yer verdi.

Açılış konuşmasının ardından başlayan eş zamanlı oturumlarda birçok okuldan eğitimci, Türkçe ve İngilizce dillerinde yaptıkları sunumlarla bilgi paylaşımında bulundu. Sempozyuma okul öncesi, ilk ve ortaokul kademeleri, üniversitelerin idareci ve akademisyenleri ile üniversite öğrencileri katıldı.