Mart ayının ilk haftasının “Girişimcilik Haftası” olması nedeniyle Tarsus SEV İlkokulu’nda harika bir etkinlik organize edildi. 4. Sınıf öğrencileri tarafından 6 Mart Çarşamba günü okulda “Girişimci Öğrenci Pazarı” yapıldı.

Girişimci Öğrenci Pazarında 4. Sınıf öğrenciilerimiz öncelikle satış yapmak için stand kiraladılar ve satacakları ürünleri belirlediler. Tarsus SEV’in küçük girişimcileri kendi tasarladıkları çeşitli ürünler ve aynı zamanda evde kullanmadıkları fazla oyuncaklarını, oyun cd lerini, kırtasiye malzemelerini, kitap, ev yapımı kurabiye, kek ve benzeri yiyecekleri, ev yapımı sağlıklı içecekleri, takı, toka, yaptıkları resimler, seramik objeler vb. pek çok ürünlerden oluşan stantları açtılar ve ürünlerini satışa sundular. 1. 2.ve 3. Sınıf öğrencilerimiz de öğrenci pazarını ziyaret ederek istedikleri ürünleri  satın aldılar. Ayrıca idareciler ve öğretmenlerimiz de alışveriş yaparak öğrenci pazarına katkı sağladılar.

Bu etkinlikteki amaç öğrencilerimizin girişimci yanlarını ortaya çıkarmak, girişimcilik ruhu ve girişimcilik becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak, satış yaparak para üstü alıp vermeyi öğrenmelerini sağlamak, satış yapabilmesi için elindeki ürünü pazarlama yeteneğinin kazandırılması, girişim yaparak gelir elde etmelerini sağlamaktı.

Keyifli bir panayır havasında geçen etkinlik sonrasında öğrencilerimiz, satışlardan elde ettikleri gelirin büyük bir kısmını sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmak üzere bağışladılar. Bu etkinlik; öğrencilerimizin düşündüğünü hayata geçirebilen, girişimci, yenilikçi düşünme, üretkenlik, problem çözme, iletişim, iş birliği gibi günümüzün ve geleceğin beceri ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler olarak yetişmesine katkı sağlarken aynı zamanda hayat boyu yanlarında taşıyacakları güçlü bir özgüvenin temellerini atmalarında da yardımcı olmuştur.