Okulumuzun misyonu içerisinde çok önemli bir yere sahip olan toplum hizmeti bilincini öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren aşılayarak yaşadıkları çevreye duyarlı olmaları her zaman öncelikli hedefimizdir Toplum hizmetleri çalışmaları kapsamında Tarsus SEV İlkokulu 2 .sınıf öğrencileri birlikten kuvvet doğar sloganıyla güzel bir proje gerçekleştirdi. Hayat Bilgisi dersinde “yakın çevresindeki yardıma ihtiyaç duyan insanlara karşı duyarlı olur” kazanımı kapsamında ile ilişkili olarak proje kapsamında öğrencilerimiz öğretmenlerinin rehberliğinde Kulak Köyü İlkokulu’nu kardeş okul olarak seçtiler ve onlara destek olmak için neler yapılabileceklerini konuştular tartıştılar ve fikirlerini paylaştılar. Öğrencilerimiz okudukları “Reçelli Şiirler” kitabıyla ilişkili olarak okul yemekhanesinde okul aşçımızın desteği ile reçel yaptılar. Daha sonra yaptıkları reçellerin satışını gerçekleştirdiler ve elde ettikleri gelirle kardeş okuldaki arkadaşlarına spor malzemeleri aldılar.

16 Ocak Çarşamba günü Kulak Köyü İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerini okulumuzda misafir ettik. Misafir öğrencilerimiz önce kendileri için hazırlanan eğlenceli atölye etkinliklerine katıldılar. Daha sonra 2. Sınıf öğrencilerimizle birlikte birlikte şarkılar söylediler, oyunlar oynadıklar, keyifli bir gün geçirdiler çok güzel paylaşımlarda bulundular.

2. sınıf öğrencilerimiz günün sonunda elde ettikleri gelirle aldıkları spor malzemelerini arkadaşlarına takdim ettiler. Bunun yanı sıra okumuş oldukları kitaplarını biriktirerek onlara hediye ettiler. “Oyuncağımı da paylaşırım” diyerek diyerek yine kardeş okuldaki arkadaşlarına  oyuncaklarını hediye ettiler.’ Onlar için hazırlamış oldukları kartları sundular.

Bu güzel projeyle öğrencilerimiz kendileri kadar şanslı olmayan arkadaşlarına yardım etmenin önemini bir kez daha kavradılar ve gerçekten çok duyarlı davrandılar.