Okulumuzda 4 Aralık’ta gerçekleştirilen “Meslekler Fuarı” ile bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Özel Tarsus SEV Anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerinin değişik meslek dallarını tanımaları için planlanan bu önemli etkinlikteki amacımız  öğrencilerimizin değişik meslek dalları ile ilgili ayrıntıları ve merak ettikleri noktaları her biri kendi alanlarında uzman olan kişilerden dinleyip onlarla sohbet ederek öğrenmeleriydi.

Meslekler Fuarına katılan ve her biri kendi alanlarında başarılı olan misafirlerimiz meslekleriyle ilgili detayları ve deneyimlerini içtenlikle öğrencilerimizle paylaştılar. Bu fuardaki diğer bir önemli detay ise öğrencilerin hiç bilmediği kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel mesleklere de yer verilmesiydi. Diş doktoru, mimar, oyuncu, futbolcu misafirlerimizin yanısıra ahşap oymacı, su kabağı işlemecisi, terzi ve çanak çömlekçilik olarak bilinen cerecilik gibi birçok farklı meslek sahibi misafirlerimiz minik öğrencilerimizin kendilerine yönelttikleri soruları yanıtlayarak onları aydınlattılar.

Anasınıfı ve İlkokul yaş grubundaki öğrenciler için ilk kez planlanan ve gerçekleştirilen meslekler fuarına tüm öğrencilerimiz çok ilgi gösterdi ve fuarımız amacına uygun bir şekilde keyifle tamamlandı.