2018-2019 eğitim öğretim yılı Eko Okullar bu seneki teması "İklim Değişikliği ve Küresel Isınma".Tüm Dünyayı ilgilendiren bir sorun olan küresel Isınma; iklim değişikliklerine, kuraklık ve çölleşmeye, su kaynaklarının azalmasına, buzulların erimesine ve daha pek çok olumsuzluğa yol açması sebebiyle giderek yaşanabilir alanları daraltmakta ve yeryüzündeki yaşamı ciddi bir şekilde tehdit etmektedir.

Bu nedenle Tarsus SEV İlkokulu olarak öğrencilerimizin bilinçlenmesi ve bu konuda farkındalık yaratmak adına eylem planlarımız hazırlandı ve çalışmalarımıza başladık.