İkinci kez bu yarışmaya katılan 8. sınıf öğrencilerinden oluşan ve ilk kez katılan 6. Ve 7. Sınıf öğrencilerimizden oluşan takımlarımız farklı kategorilerde de toplam 90 madalya ve kupa  ile yarışmayı tamamladılar.

520 kişi ve 32 okul arasından Junior gurubunda  Debate – Münazara kategorisinde 8. Sınıf öğrencimiz Aysu Banniga Buldaç  1. ve 7. sınıf öğrencimiz Cemil Kaan Can 3. olmuştur. Alınan bu başarılı sonuçlar neticesinde  Tarsus SEV Ortaokulu Scholars Cup öğrencileri Kuala Lumpur, Barcelona yada Melbourne da düzenlenecek olan bir üst tura yani  Global Round’a katılmaya hak kazandılar.

Bu büyük başarılarından dolayı  öğrencilerimizle gurur duyuyor ve Global Round ‘da hem okulumuzu hem de ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyoruz.