6. Sınıf Fen Bilimleri müfredatındaki ‘’Dengelenmiş - Dengelenmemiş Kuvvetler ve Sürat’’ konusu ile ilgili kazanımlar birçok etkinlik ile pekiştirildi. Öğrenciler İngilizce Fen dersinde Beden Eğitimi öğretmenleri eşliğinde halat ve koşu yarışı yaptılar. Öğrenciler kendi süratlerini metre/saniye birimini kullanarak hesapladılar. Ayrıca Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz ile Fen Bilimleri dersinde aynı yolu farklı sürelerde giden ve aynı sürede farklı yollar giden MakeBlock robotlarının süratlerini hesapladılar. Bunların dışında Matematik derslerinde sürat hesaplamaları, birim çevirilerini de eşzamanlı olarak yapıp disiplinler arası çalışmalar ile öğrencilerimiz kuvvet ve sürat konularını pekiştirmiş oldular.